Skip to main content

K-Pop Dance

K-pop staat voor Korean Pop, een muziekgolf die is ontstaan in Zuid-Korea in de jaren ’90. Invloeden van de Westerse cultuur, gecombineerd met ingewikkelde danspasjes en extreem goede music video’s maken waarom het zo aanslaat bij, vooral, jongeren. K-pop artiesten worden ook wel idols genoemd.

In de K-Pop dansles leer je choreografieën uit de videoclips van bekende K-Pop artiesten als BTS, Blackpink, Twice en EXO. Deze dansles is ideaal voor de échte K-Pop fans. K-Pop komt uit Korea en kenmerkt zich vooral door de enorme diversiteit aan stijlen. Vaak kom je veel tegen uit de stijl hiphop/urban, maar ook electro-dance en modern komt weleens voorbij in deze dansles. K-pop onderscheid zich van de andere stijlen door de accenten, de plaatsing en de timing van de danspasje in de muziek.

Amy Staal zal deze workshop gaan geven. Zij heeft al jaren lang ervaring in deze stijl en is daarin gespecialiseerd. Leuk om te weten: Amy is in deze stijl in Zuid-Korea zelf opgeleid en is bij een van de grootste entertainment bedrijven binnen geweest en heeft daar K-pop les gekregen van een van de choreografen die bekende K-pop artiesten heeft opgeleid.
Hoe gaaf is dat!?

De Alphense Dansschool geeft inmiddels ook al les in K-Pop: kijk hier
Meld je aan voor deze gratis workshop!

Datum: 17 april 2022
Tijd: 13.00 – 14.30 uur